Column

Friday, April 26, 2013

SHILAZIZI Dah 28 Tahun


credit to: Mr Google


Semalam genap umur aku 28 tahun.  Terima kasih mak abah sebab melahirkan dan membesarkan aku dengan didikan yang cukup sempurna dan kasih sayang yang membawa hingga ke tahap ini.  Aku nak ucap terima kasih jugak kat semua yang wish thru facebooktwitter, phone call, sms, whatapps, dan wechat; makcik pakcik, adik-adik, kawan-kawan dan Gendut yang wish birthday aku semalam. Moga doa-doa kalian dimakbulkan Allah s.w.t. 

Semalam ada surprise untuk aku by officemate yang join untuk lawatan ke Port Dickson.  Dalam bas, diorang boleh pulak menyanyi reramai sekali dengan mak-mak datin ni.  Aku macam..eh..eh...terkejut pun ada, happy tu haruslah kan...tak tau nak kata apa.  Diorang semua memang sporting.  Terasa macam zaman aku belajar dulu lah pulak. Diorang bagi hadiah pulak lagi...tapi semua makanan..hahaha...nak suruh aku cepat membesar la tuh! 


*cedok dari instagram 
Me in purple...
kat belakang tu, anak pokok yang aku tanam. 
Semoga membesar dengan sihat... =)


Lagi best bila ada program penanaman pokok di tepi pantai kat Port Dickson tu. Pokok yang aku tanam, aku bagi nama 'The 28th'. Haruslah lepas ni kalau pergi PD, aku mesti singgah tengok progress pokok tu. 


Kawan-kawan belanja makan cendok kat Teluk Kemang.


Mak wish by phone call. Mak pesan jadi anak yang solehah, jangan tinggal solat, ubah perangai sebab dah nak jadi isteri orang.  Jangan malas-malas, belajar masak.  Ha, banyakkan pesanan mak! Bab ubah perangai tu yang tak tahan.  Aduhh... Baik mak, kaklong cuba yang terbaik.  Terima kasih mak!

Pastu angah pulak wish siap ada Video birthday wish and suruh aku nari-nari sekali...adoyaii...tapi cute.. thanks ngah.

Last sekali hadiah terbesar aku malam tadi!


Hidangan special!! Hahaha...



Spend time with my baby michelin...Sharifah Nur Amani

Pantang nampak kamera! Bersembang je dia dengan aku...Non-stop... Very talkative, walaupun aku tak paham apa yang dia cakap tapi layankan aje...Ni baru anak angkat, kalau anak sendiri camnelah gayanya ek...hahaha...

Nota kaki sHiLaziZi: Terima kasih buat semua yang sedia mengingati 25 April as my birthday! Thank you all!! =)

Wednesday, April 24, 2013

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2


Jom join sesama...*klik banner k!




Syarat :

1. Buat entry yang bertajuk Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2 <dah>

2. Letak banner di atas dalam entry dan link kan ke entry ini. <dah>

3.  LIKE gambar uzu kat SINI <-- ini ja syarat. SO kena wajib like taw ! <dah>
komen  kat gambar tu , Jom wechat ! <dah jugak!>
Tak semestinya guna ayat uzu. Boleh guna ayat korang.  Apa2 ja asal kaitkan Wechat. Kalau ada wechat ID pun boleh kongsi ye.

Dah?? Ok tinggalkan link entry korang kat ruangan komen. <sudah!!!!>

Hadiah :

Topup RM5 x 5 topup

Jika melebihi 100+ penyertaan, akan ada hadiah misteri untuk Top Referral

Segmen akan tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013



Nota kaki sHiLaziZi: Segmen ni tutup seminit sebelum menjelang umurku yang baru...Semoga rezeki ada di sini!! =)

WW April 2013: Menang GA Kali Pertama

Korang tengok tak tahap hyper join contest aku last week? Sampai 4 GA dalam sehari...haha...hasilnya?


Memula aku confuse gak, aku dalam group mana ek?
* Korang nak tau GA yang mana? Klik kat foto tu ek...


Ha!! Group 5 rupanya...and yes! Aku menang!!!
First time kot menang GA ni...tak sia-sia join bebanyak GA =)
Nanti aku review bab hadiah bila dah dapat ek..
Chow!!


Nota kaki sHiLaziZi: Ni WW yang paling tak wordless kot..hahaha...

Friday, April 19, 2013

Jom reramai follow

Contest lagik! Dah macam bebudak pulak..hehe...Contest ke-4 of the day... =)


Jom join korang! Klik banner k..
*comel je kucing ni kan

Korang kalau nak join macam aku, ikut je syarat yang giler senang nih: 

1. Just buat entry bertajuk "Jom reramai follow" <done>

2.  Tampal banner ni & link kn dgn GA ni <done>

3. Wajib follow blog2 ni & like page2 di bwh ni >>

My blog <done>

Azalea blog <done>

Jamsharina Craft <done>

Pemborong Felinna Lotion Inchloss <done>

Shahnienas Peplum Syopz <done>

Shahniena Syopz <done>

Cocoa Collagen Power Plus Murah  <done>

Secret Beauty <done>

4. Tinggalkan link entry kt ruangan komen <done>

*WAJIB follow & like tau! (jujur..) ^_^ 
*TARIKH TUTUP : 10 MEI 2013

Penganjur akan memilih pemenang berdasarkan lucky draw.


Nota kaki sHiLaziZi: Semoga ada luck!! Hehe.... =)



#3 - WEEKLY GA BY SHARINA

Kebetulan! 
Ni GA ke-3 Sha dan aku pulak, ni adalah 3rd contest of the day..hehe...


Ha, besar tak banner?  Hahaha....

Korang nak join sama, klik kat banner hokay! =)

 Syarat 
  • Buat Entry, tajuk dan banner (backlink) stick sekali ya..jangan lupa tinggalkan url entry korang :) <dah>
  • Follow blog sha dan like <dari dedulu lagi dah follow & like>
  • Klik ini*loading sampai habis tau!! (jujur) <dah...hey, miss pretty>
  • Like dan Follow Sponsor [Yat YatiePaly] <pun sudah>

  • Hadiah
    • 2x PMC dari Yat Yatie
    • 2x Topup dari Paly
    Tips Nak Menang
    • Follow the rules
    • Tag kawan2 anda
    • dan Hebahkan 

    Pemilihan Pemenang
    • Random.org

    Tarikh Penting
    • Tarikh Tutup - 23 April 2013
    • Pengumuman pemenang - 24 April 2013
    • GA #4 pada 30 April 2013 - insyallah :)


    Nota kaki sHiLaziZi: Mana tau maybe ni hadiah birthday aku 
                                           kot...kekeke... =)




Mini GA 2

My 2nd contest of the day...yeehaa!!


Nak join? Klik banner la babe...

Sebab join contest ni: Nama kita samalah!! SHILA *eja je yang beza..hihi...
Eh, taklah, kita join sebab nak support kengkawan blogger =) 
Kalah menang adat pertandingan tapi kalau menang, WoW! =)  

Korang kalau nak join, please check syarat-syarat ni k!

SYARAT

1. Buat Entry,Tajuk dan letakkan banner (backlink) <checked>
2. Tinggalkan url entry (url blog tidak di terima) <checked>
3. Yang belum follow blog ni..sila follow dulu ye <checked>
4. Nak tag rakan digalakkan tapi tak wajib ye :) Pinky <checked>

Pemilihan pemenang berdasarkkan En.Random.Org atau cabutan dari Dable H
 (bergantung pada mood Dable H)


HADIAH

Semestinya bedak arab 50g.
(Berapa pcs tak pasti lagi ye bergantung pada jumlah penyertaan.)

GA ni akan tamat pada 27 April 2013.
Pemenang akan diumumkan bila-bila masa selepas itu.



Nota kaki sHiLaziZi: Rajin join contest bulan ni sebab it's my born month!!! Hahaha....



My First Giveaway By SS

Jom join contest!!



" My First Giveaway By SS "

*klik banner untuk join ek

Sila ikut syarat untuk menjoinkan diri yer kawan kawan :)

1 . Follow blog Ini  dan  Ini <checked>
2 . Buat entri bertajuk " My First Giveaway By SS " <checked>
3 . Tempek banner comot ni di entri dan link kan ke entri tersebut. <checked>
4 . Tag seorang kawan  Farah <checked>
5 . Hantarkan Link penyertaan GA anda di kotak komen kat blog penganjur <checked>


Hanya semudah 1 2 3 4 5 !
Hadiah topup RM5 untuk dua orang .
Pemenang dipilih secara random
JOM JOINNN

GA ini akan tamat pada 25 APRIL 2013 (ha!! It's my born day!! )



Nota kaki sHiLaziZi:  Semoga ada luck shaye di sini... =)

Thursday, April 18, 2013

Earning Pertama dari Nuffnang

Tadi time aku check akaun Nuffnang, tetiba macam sentap jap.  Eh, betul ke ni? Lama gak aku termenung depan pc ni..Nganga jap.



Almaklumlah, tak pernah dapat sebarang earning sebelum ni kan.  Tetiba pap! Sekali kan..Walaupun baru 50 sen, sekurang-kurangnya ini adalah suatu permulaan yang baik dan pemangkin semangat aku untuk terus berblogging dan aktif update blog. Yeay!!

Anyway, thank you NUFFNANG!! =)



Nota kaki sHiLaziZi: Blog yang pada asalnya hanya sekadar online diari ni sekarang dah jadi side income 
                                    pulak...Alhamdulillah...

2 in 1: Shooting Akua Ekstrem & Main Air!!

Cuti sekolah hari tu,  adik & abang tak dapat jenjalan ke mana-mana.  So, aku decide untuk bawa diorang join aku shooting kat Melaka.  Sambil aku shooting diorang boleh main air sampai lebam. Haha....Haruslah aku bawa bodyguard yang mantop untuk jaga diorang kan..Sape lagi kalau bukan Mr. Gendut tu. Dia memang selalu paksa rela kalau aku yang minta. Kesian dia...hahaha...

Eh, lupa nak cakap yang aku shooting ni for Akua Ekstrem, TV2. Game show ala-ala wipeout tu.  Ni musim ke-5.  Yang musim ke-4 tengah tayang kat tv, setiap Sabtu dan Ahad, jam 5.30 petang. Aku pun ada season lepas tu...hehe... *Eh, promote la pulak!  Dah dah, jom enjoy gambar kitorang time kat sana.


We are here: A Famosa Water World

Yang bestnya, aku masuk for free, tentera2 aku sume bayar masuk siap dengan lunch sekali.  So, dah jimat kat situ... Untung diorang, siap boleh pilih nak makan apa pulak tu...



Amboi ko bang, kemain lagik!



Meh kita me'register'kan diri dulu..hehe...



Eh, apsal muka aku nampak macam gelap sangat ha?? 
*dah tu ko ingat ko tu putih sangat kerrrrr cik Shila ooiii!!



Breakfast of the day  =)


Ni la lokasi shooting nyerrr
Cabaran setiap musim adalah berbeza dan untuk musim ke-5 ni, aku kalah lagik! Hahaha...



Make over yang memang OVER!!
*Over kan? Setakat nak main air kena mekap bagai...
dah macam opera cina...tak sukaaaaaaa!!!



Adik yang kemain happy lagi sampai tak ingat nak balik..huhu..



Nik, aku & Ema
Diorang ni memang kepala ngokngek...macam aku..hahaha...
Kitorang kena time shoot yang sama, nak dijadikan cerita kitorang dapat markah sama! Kena masuk pusingan penentuan.  Tau tak apa kitorang kena buat? 
Haaaa........kitorang kena bergusti sesama sendiri.. 
Ini rasanya segmen gusti paling lama sebab memasing tak tahan tengok muka memasing.  Asyik gelak je sambil wrestling tu.  
Mana taknya, berlawan sesama kawan..Tak sampai hati weh.



Candid! 
Gaya macam tengah gaduh ke kan...Terbaekk!!!
Yang penting Ema juara untuk episod kitorang..Yeay! *tumpang happy



Habis shooting, turn kitorang la nak bermandi-manda pulak..



Nampak tak betapa tingginya slide ni..
Adik & abang naik more than 5 times..Wow!
Kaklong nya? Sekali cukuplah..tu pun tutup mata...tercabut jantung rasanya wei..

Special thanks to my Mr. Gendut for taking care of my brothers =) and.....
drive kitorang pergi balik...
1 more, thanks for defends me on that incident...
*ada insiden yang aku tak akan lupakan seumur hidup aku...pencabulan hak asasi manusia! I'll not share with u guys...so, jangan tanya bila nak share tau... It's tooooooooo private & confidential =) 



Nota kaki sHiLaziZi: Tengah planning nak berjalan ke mana pulak untuk next destination dengan my brothers ni..hmmm...any idea?

Wednesday, April 17, 2013

WW April 2013: Bukan Tak Nak Makan Tapi....




Hina sangat kan?? That's why lah...
Takmo hati terus gelap gara-gara makan 'air tangan' mereka-mereka ini =(
Sorry for this!


Tuesday, April 16, 2013

Makan-makan ==> Restoran Hajris Utama

Lepas habis kerja, aku lepak dengan kengkawan kat Restoran Hajris Utama, Bandar Sri Permaisuri.  Nak lepak kat area belah dalam, panas membahang! Walaupun ada kipas tapi bagi aku tak cukup kuat. Hahaha...So, kitorang lepaklah kat area luar, tepi jalan tuuu... *kalau ada kereta mengong, confirm meja kitorang dulu kena 'sapu'! Baru je duduk, dah datang 'ane' amik order :)

Tengoklah apa je yang kitorang makan...


Restoran Hajris Utama



Roti Telur - sedap!



Teh Ais - sedap!



Teh tarik kaw! - Sedap!



Nasi Goreng Kampung - Tak sedap!
Tak tau aku nak kata rasa apa...entah apa-apa je rasanya



Telur dadar - biasa je :)



Air sirap - best!



Roti salad - nampak sedap
RHU = Restoran Hajris Utama



Roti salad - Kureng..
Roti sejuk dan isi banyak bawang

Kesimpulannya, kalau nak makan makanan Melayu di kedai mamak, make sure ada tukang masak Melayu.  kalau tak, better pesan makanan mamak je.. Confirm tak sakit hati...huhu...

Anyway, kalau korang nak try makan kat sini, ni tempatnya:


Ha, ni lebih clear lagi!

Restoran Hajris Utama
57, Jalan Permaisuri 9
Bandar Sri Permaisuri 
56000 Kuala Lumpur

Tel: 03-91716786


Nota kaki sHiLaziZi: Minggu ni minggu sibuk, so, ada can nak makan kat luar lagi. 


Monday, April 15, 2013

Mem'private'kan Diri di Private-I

Sesi memanjakan diri lepas kerja.  Hooray!!! Jom kita ke spa!! 

Actually aku ke spa bukan untuk mandi sauna ke apa, just untuk massage je.  Aku dah biasa bab urut-mengurut ni..hahaha...tapi tradisional la, kat rumah.  Takde nya nak ke spa bagai ni ha..unless ada yang nak sponsor! Macam kali ni, aku dapat refund by Groupon atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, so, aku redeem la untuk sesi mengurut ni.


Tempat khusus untuk WANITA!  
Best kan....

Kat sini, tukang urut semuanya peramah belaka.  Tak lekang dengan senyuman tau.



Loker yang besar dan luas.  Senang nak simpan barang.
Sebelum nak mulakan sesi urutan, kenalah simpan segala maknek barang yang korang bawa dalam ni.
Don't worry sebab loker ni dalam bilik urut korang. :) Sempoi kan...



Siap ada jakuzzi lagi! Tapi aku tak try pun.. 
*tak ada dalam pakej aku ler...



Ni lah bilik urutan saya! Yang pintu kaca tu, bilik mandi tau.
Yang penting memang selesa.  Dengan lampu yang ala-ala suruh kita tidur ni kan...
Memang ummphhh lah!

Aku punya pakej massage dalam 2 jam.  Urutan herba! Memang sedap bila badan dah kena urut ni.  Terasa fresh je.  Lepas sesi berurut, diorang hidangkan air pulak.  Bagi aku, harga kat sini antara yang termurahlah...  Kalau korang nak rasa pakej murah macam aku ni, rerajinlah check kat MyDeal, Groupon, Bigsale, Streetdeal dan lain-lain lagi...   Jimat sesangat tau...

Nak tau lanjut??  Ni details pasal Private I

Private-I
No 5, Jalan Kuchai Maju 7,
Enterpreneurs Park,
Kuchai Lama,
58200 Kuala Lumpur

Tel: 03-79722330





Terjumpa Skuad Era Lah...

Aku baru nak jogging kengkononnya...Nak pergilah tukar baju kat toilet kan, sekali nampak kereta-kereta Skuad Era kat situ.  Kebetulan pulak tengah dengar channel Era.fm kan time tu, apa lagi...tangguhkan untuk tukar baju dan terus tuju kat 2 biji Perodua Myvi Hijau ni... :)


Diorang bawa banyak goodies for us =)




Wow, I dapat Blackberry lah!

Tang ni aku ada share kat fb dengan ig.  Ramai ingat aku menang henpon...
huwaaaaa......
-
-
-
-
Only the bag and vouchers only...Nak henpon, belilah sendiri...ahaksss


Ni hasil tangkapan di tepi taman...banyak kan..
Lepas jogging boleh minum Revive tu! Yeay!



Nota kaki sHiLaziZi: Kena selalu jadi busybody macam makcik ni..ha, baru dapat habuannya...Jangan busybody rumahtangga orang dah lah!