Column

Monday, July 9, 2012

Kalori...Kevin Zahri...Kurus....Sinonim kan? :)

SA memang antara orang yang suka bersosial dalam apa jua situasi.  Yang penting sihat.  Tapi kalau ajak pergi bersosial di kelab-kelab yang orang panggil 'kilang lampu' tu memang tak lah kan.  Itu tak sihat namanya. No no no.. :)  Terima kasih buat Puan Bee sebab anjurkan sebuah seminar Jom Kurus untuk para blogger dan SA antara yang terpilih.  Terlupa pulak, terima kasih buat Prince Court Medical Centre sebagai penaja tempat seminar.  Beruntung you!! First time masuk PCMC ni..hospital berprestij kat KL tu..


Ilmu yang kitorang dapat sepanjang sesi seminar tu sangat-sangatlah berguna even SA ni dah kurus tapi SA nak lebih sihat dan pandai kawal pemakanan.  Sebab SA sangat kuat makan.  Pantang memang pantang, pantang nampak! Hehehe...Selagi perut ni muat, selagi tu nak sumbat.  So, ilmu yang dicurahkan oleh Kevin Zahri, Wellness Speaker Malaysia ni sangatlah penting untuk aku juga.


Sebelum seminar mula, kitorang dapat snack ni sorang satu...


Kevin tengah bagi penerangan pasal cara nak kira kalori, BMR dan lelain.


 Kak Nadot tengah tulis menu sihat tu :)


Inilah penganjurnya Tq kak ;)


Antara blogger yang hadir;  Kak Nadot, NamiacintaKak KujieSiezukaKak LongYana Yassin dan yang lelain tu, sorry SA tak ingat nama...(daya ingatan dah kurang..padahal baru 27 tahun hidup kot..)

Now, tak sabar tunggu e-book Kevin yang bakal terbang ke inbox SA... I dapat free you!




Nota kaki: Special thanks to Gendut sebab jadi driver cum photographer tak berbayar...upah? makanlah... baucer Pizza Hut kan masih ada... *senyum sambil mengangkat2 kening

Post a Comment