Column

Sunday, July 8, 2012

Konsert Dir...Koir Kebangsaan | best!

Firstly, SA nak ucap terima kasih bebanyak kat kakak sweet, Kak Lilis sebab offer tiket untuk tonton konsert Dir...Koir Kebangsaan kat Auditorium DBKL bebaru ni. SA pergi ni atas tiket konsert amal.  So yang ada malam tu semua dari badan kebajikan.  But, I appreaciate it! 

Apa yang aku boleh cakap, konsert ni memang awesome!  Aku yang join koir jabatan ni cuma tahu basic koir tu cuma menyanyi sambil berdiri tegak selain goyang ke kiri dan ke kanan.  Sangat 'kampung' kan.. Rupa-rupanya, memacam kita boleh buat dengan koir ni.  Tapi kalau aku nak buat kat jabatan, ada ke yang nak dengar idea picisan aku nih?? Confirm diorang kata aku ni gila menari! Mementang ler aku cikgu tari (even tak bertauliah pun sangat...muahaha) 

Korang layan la gambar aku sebelum dan selepas konsert ek sebab time konsert tak dibenarkan ber'fotografi'.


Sebelum konsert mula... muka penat lepas berkejar dari lrt akibat jalan masuk ke KL sesak teruk.  SA dengan geng semua terkandas dalam kereta lebih sejam setengah.  Padahal gerak dari Cheras je kot.  Kitorang patah balik dan decide untuk naik lrt. 8.30mlm konsert mula, 8.00mlm baru naik lrt.  Mau nya tak semput??



Segmen last, kumpulan koir ber'duet' dengan video Allahyarham Sudirman.  Macam real je.

Kumpulan koir ni bawah bimbingan penyanyi soprano hebat negara, Kak Syafinaz Selamat.  Tak sangka aku adik kak Lilis pun suara gila sedap, nyaring lak tuh!




Tengoklah goodies bag yang banyak itu...huhu..SA punya 1 aje. Yang lelain, geng punya. 
Isi dalam ada roti coklat, air kotak, pen, notepad dan pin 1Malaysia.

Konsert habis kul 10.50 malam.  Lepas bergambar bagai, bergegas pulak ke lrt untuk balik.  Yang penting best!!

Thanks again kak Lilis. :) Lain kali boleh invite kita lagi..Suka!!!!


Post a Comment