Column

Friday, March 29, 2013

Makan-makan ==> Mantin Original Coconut Shake

Kalau weekend's activity aku ke Bukit Broga di Semenyih, memang akan ke sinilah aku untuk menghilangkan dahaga.  Orang dok selalu canang-canang coconut shake terbaik kat Klebang, Melaka.  Tapi diorang belum rasa yang ini.  Memang pure punyalah!  Rugi kalau tak rasa. 


 Kalau nak ke sini memang sangat-sangat senang sebab gerai atau warungnya dok tepi jalan je.



Kalau dari Semenyih, korang akan nampak khemah yang penuh dengan bendera mini Wall's icecream tu sebelah kanan. Ha, itulah tempatnya.  Parking senang.  Kalau korang nak basuh kereta pun boleh sebab sebelah warung ni ada carwash.  Bestkan, sambil kita makan-makan, kereta pun bersih orang cuci.




Syiok sangat sampai tak sedar ada orang candid gambar aku ni..huhu...



Ada memacam jenis coconut shake kat sini.
Nak tau, kenalah ke sana dan cuba! :)

Kat sini bukan dijual coconut shake semata-mata, ada jugak jual memacam jenis makanan.  Dari makanan berat sampailah ke kuih-muih.  Yang penting, semua makanan kat sini, sedap-sedap belaka. Memang tak rugilah kata orang. :)


Laksa yang...wallah!!!
Sampai licin kitorang makan



Ha, nasi lemak pun ada tau.



Mee Kari! Memang masyukkk....
Isinya banyak..mee pun banyak...

Ada banyak lagi makanan-makanan yang dijual kat sini.  Korang bolehlah explore especially anda-anda yang suka makan macam saya!! Hehe... :)

Nota kaki sHiLaziZi:  Nak try coconut blended pulaklah! Home made =)



Post a Comment