Column

Thursday, March 28, 2013

Adik oh Adik


Teringat kata-kata adik aku semalam bila dia godek handphone mak aku:

"Amer buang gambar kaklong ni"

"Apsal adik nak buang gambar kaklong pulak?"

"Gambar ni tunjuk aurat, nampak rambut. Dosa orang lain tengok"
Aku terkedu jap...

"La, tu kan dalam henfon mak. Takkan mak nak tunjuk gambar kaklong kat orang lain"

"Kaklong apa tau, kalau ada orang curi tipon mak ni, pastu ada gambar kaklong ni. Mestilah diorang tengok"

Aku dengan mak sesama terdiam.

Alhamdulillah, aku dapat adik yang agak firm bab Islam ni even dia baru nak masuk 9 tahun.


Nota kaki sHiLaziZi: Allah mengurniakan adik sehebat ini untuk aku terus berubah ke arah kebaikan..Adik jugak pernah tegur aku bila pakai t-shirt yang body fit tu...maluuuuu...
Post a Comment