Column

Monday, March 18, 2013

Fresh Air kat Bukit Gasing

Kelakar betul bila tersesat even dah guna gps (guna pun sesat) banyak kali.  Still tak jumpa-jumpa gak Bukit Gasing tu.  Padahal kat area Petaling Jaya tu ada 1 tu je kot  hutan simpannya.  Almaklumlah, first time ever..hahaha... Drebar dah jeling semacam je bila co-pilot still tak jumpa jalan sampai ke sudah. Penyudahnya aku pi tanya kat pekerja Shell tu.  Then, baru jumpa! 

Tau tak korang kenapa aku tak jumpa jalan masuk yang sepatutnya tu, padahal dah lalu more than 2 times kot.. Sebab.... Signboard dia bukan sekali dengan signboard nama jalan tu.  Dah tu signboardnya tulis 'Hutan Pendidikan Bukit Gasing'  Tu yang tak jumpa-jumpa tu...

Bila dah jumpa, alhamdulillah...


Muka tahan nafsu nafas! 
Semput weh, banyak nau anak tangga!
Adik gak yang slumber je...siap boleh senyum lagi..



Exercise, exercise jugak...bergambar tetap wajib! Hahaha...
Meh, panjat menara dulu lepas penat panjat tangga...huh!~



Bangunan tu kuil hindu tau..



View from the top


So fresh...





Ada banyak trek tapi berbeza jarak perjalanan la..Ada yang sejam, ada yang 20 minit.  Aku kan first time, mana aku tau trek yang aku amik tu cuma 20 minit je.  Tau-tau dah sampai kat luar balik.  Laaa....pendeknya.  Next time datang boleh try trek yang 2 jam pulak.  *Eleh, naik tangga pun dah termengah-mengah, ada hati nak ikut trek 2 jam...insyaAllah lah ye..




Nota kaki sHiLaziZi:   Nak cari trek lain pulak lepas ni...jom korang!



Post a Comment