Column

Saturday, March 30, 2013

Anggrek Kuring...Apa Tu?

Ni nak citer pasal jemputan food testing by OpenRice. Semua best kat sini, dari interior design, service sampailah ke makanan memang semuanya...wow! Lah!


Aku nak citer sikit pasal restoran ni.  Restoran ni dah beroperasi lebih dari 3 tahun kat Malaysia dan dah ada 2 outlet.  Puchong dan Cyberjaya.  Maksud Anggrek Kureng tu ialah Anggerik Saya. (Kuring = Saya dalam bahasa Sunda) 

Kali ni food testing kat outlet di Puchong.




Inilah pemilik Restoran Anggrek Kuring, Ibu Fungsiwati
Comel kan?
Sangat peramah orangnya
*abaikan bab blur tu ye...

Kalau korang pergi sini mesti terpukau dengan interior restoran ni.  Rasa macam betul-betul kat Bandung, Indonesia.



Ruangan VIP



Sudut hiasan yang menarik
Perabotnya 100% dari Indonesia 



Cantikkan? Macam kat rumah je gayanya




Ruang makan yang luas dan selesa



Selain boleh dine in, diorang jugak ambil tempahan untuk katering.




Nak tau apa menu yang kitorang makan? 
Tungguuuuuu....Next entry will publish soon =)

Entri rasmi by OpenRice: Makan Venture at Anggrek Kuring, Puchong

Post a Comment