Column

Monday, January 28, 2013

Makan-Makan==> Enak KL

Memula sekali Shila nak minta maaf kat semua pembaca tegar blog shilazizi ni *eh, ada ke hardcore reader blog kau ni Cik Shila ooi???? sebab lambat update. It is because I'm too busy pasal kerja-kerja kat ofis tu sampai langsung tak sempat nak update even short entry. Huhu.. Sedih gak sebenarnya..

Okay..okay..get back to the entry ya..

Kan Shila dah janji nak citer pasal makanan yang kitorang makan kat entri yang ni kan, so, this is it!

Amaran: Entry ni penuh dengan gambar je tau...let the pics do the talk! =)


Pose dulu beb!

 
Main course for the day =)
Ingatkan diorang serve in small potion, sekali sampai, nah! Amik ko...
Memang sendat perut nak abihkan.

Ayam masak lemak cili api
Cukup pedas dan pekat
Menepati selera kami


Kari Ikan yang sangat pekat...
Shila tak berapa suka sebab terlalu pekat tapi abih je pun..hehe...
 
 
 Satay ayam, nasi impit dan kuah kacang yang best!
6 batang je? Nampak macam sikit je kan?
Tapi, percayalah kitorang bertarung nyawa nak ngabihkan 6 batang ni...huhu...

 
 Our dessert: Ketayap mangga..so delicious...

First time makan dish ni. Memang sedap sebab ada rasa manis caramel sauce campur rasa masam dari mangga tu...Biasalah kalau Shila yang makan, haruslah dengan pudina tu pun nak kunyah sekali... Memang sedap giler sebab ada rasa mint dalam mulut di samping rasa masam dan manis tu...wow!


 
Ni minuman yang special kitorang dapat...air bandung!
Nampak je gelas slim melim tapi nak abihkan...huh..hazabbb
Keropok malinjau ni memang best makan especially time tunggu makanan sampai..


Another dessert for us...Pisang bakar with vanilla ice cream..yummy!

Shila kurang suka yang ni sebab pisangnya disalut dengan serbuk kulit kayu manis (cinnamon).  Kuat sangat baunya...Tapi my colleague sangat suka..so let her finish it.
 
Overall untuk makanan, Shila bagi 4/5.  Platting sangat cantik hokay! Ala-ala masterchef gitu..  Harga pulak, Shila bagi 2/5 sebab mahal..not my standard you all...
Makan berdua ni pun, nasib baik Enak KL taja RM 50 dan bayar balance RM 30++.  Thank you Enak KL for this opportunity.  Waiter dan Assistant Manager pun peramah sangat.  Suka!!

Sebelum entri ditutup untuk malam ni, here is the details untuk sesape yang berniat nak menjamu selera di Enak KL:


LG2, Feast Floor,
Starhill Gallery,
181 Jalan Bukit Bintang

Dibuka dari 12 tengah hari - 12 tengah malam
(Last order at 11:45pm)

For reservations and enquiries,
Call +603-2141 8973 or
Email: info@enakkl.com



Nota kaki sHiLaziZi:  Sekali2 nak rasa makan tempat high class kan, tak usah berkira hokay! Kalau tak memang tak merasalah..
 

Post a Comment