Column

Friday, January 4, 2013

Alkisah Jumaat: No Shopping!

Huh, macam stress je bunyinya kan.  Memang pun.  Mana tak nya, orang lain time rehat yang panjang ni majoriti buat aktiviti persendirian a.k.a shopping, outing or zzzzZZZZZ..*tidurlah!.  Shila pulak kena bersengkang mata *sebab ngantuk sangat tapi terpaksa buka mata leluas untuk sudahkan kerja* ngadap pc before meet the dateline around 2.00 pm.  Memang menjengkelkan.  Tapi apa nak buat kan, dah 'saya yang menurut perintah', turutkan je la.  Selagi tak bertentangan dengan kebenaran, takpe lagi.


Kerja tak susah sudah...penatkan..

Ada collegue tanya, menyesal tak kerja kat sini? Apa Shila jawab? Teng...teng..teng.. Tak adalah menyesal sangat, kalau tak masuk sini, tak tau pun.  Shila bukan senang nak percaya cakap orang. Nak alami sendiri.  
Sekali, nah, amik kau!  Rasakan!!  Nak rasa sangat kan...hehe...


Sama je macam fail-fail yang ada atas meja ni..huhu...

Yang penting area 5.00 ke 5.30 petang, memang Shila nak balik.  Tak kira la ada ot ke tidak.  Tak larat wei...asyik kerja je.  I need time for leisure, release my stress and relax my body too.



Today's noon is NO SHOPPING DAY for me...huwaaaaa.....



Nota kaki sHiLaziZi: Masa untuk dapatkan rezeki lebih...berniagalah! Baru-baru belajar nak jadi usahawan berjaya ni..demi masa depan & debt free...insyaAllah

Post a Comment