Column

Monday, May 13, 2013

Blogger Day Out-Vuvuzela Challenge & 5D Cinema

Wow!  Tak tau nak cakap apa lagi sebab memang WOW! Best sangat.  Aku sampai agak lambat sebab salah sendiri - terbangun lambat!  Hah, memang menggagau la kan.  Sampai je kat entrance tengok takde pun bunting Nuffnang.  Hmm..mesti diorang dah masuk dalam.  Puas la merayu kat mak guard tu tolong panggilkan anybody kat dalam tu tapi dia boleh buat dek je.  Macam nak nangis dah tapi tahan je.  Berusaha merayu dan terus merayu tapi tetap tak dilayan..huhu..sedih! Sekali Darren (wakil Nuffnang) call.  Alhamdulillah, diorang kat belakang aku je rupanya. Adoiyai...  Rezeki kan...Kalau tak, balik menangis la kau! Sape suruh kau bangun lambat Shila???


Ehsan: Mr. Google

Aktiviti 1: Vuvuzela Challenge

Tengok je dah macam seram sebab besar dan tinggi...Setinggi bangunan 11 tingkat tu...nak tau lanjut, korang baca balik entri aku yang ni.



Tinggi kan??

Ehsan: Mr. Google


Disebabkan henpon aku tu bukan yang kalis air, jadinya tak ada la gambar kat vuvuzela ni...simpan dalam locker je. ahakss...  Memang amat mendebarkan.  Kali pertama diberi peluang, memang kaki aku menggigil habis.  Tangan pun terikut sama..menggeletar sekali.  Part terjunam ke bawah tu yang paling... wuhuuuuu.. terasa jantung tercabut jap.  Kebetulan yang ride dengan aku tu, semua kepala gila-gila..Memang syok ar. 2 kali tau aku main vuvuzela ni sebab nak mengatasi ketakutan katanya...Takut tinggi kan... Kali kedua dah okay dah.  Tak adalah takut sangat. Cuma penat naik tangga je..hehe...

Aktiviti 2: Waterplex 5D

Ha, yang ni pun baru buka jugak.  Kitorang dapatlah merasa tengok 5D Cinema ni.  Memanglah best sebab feel apa yang jadi dalam skrin tu for real.  Yang tak bestnya, setiap kali air tu terpancut kat muka, mesti spec 5D tu kabur, dah aku kena lap guna jari mulus ni.  Memang keluar tu basah kuyup la.  Kalah time main vuvuzela lagi. Hahaha....

Aktiviti 3:  Free & Easy

Disebabkan kitorang dapat pass masuk for all-parks, jadinya azam aku nak habiskan semua mainan dalam ni tanpa tertinggal 1 pun.  Ha, hebat tak?  Ada banyak kot..boleh ke habis ni??  Just wait and continue read this...hehe...


Pass for 5 Parks a.k.a all-parks



Caye tak, kitorang dah 'checked' semua tempat ni dalam masam 1 hari je..



With Wana, Vanessa & Suzai at Wildlife Park



Surfing time at Water Park
See, I try to be a surfer..
Susah wei sebenarnya surfing ni...ada video tapi segan nak bagi hangpa sume tengok..keke...
Apa je permainan kat Water Park, habis semua kitorang main.  Tak ada yang tinggal.


With K-Pop die hard fan: Jyjoonyoo and Suzai



We at Sunway Lagoon's zoo..hahaha...
Semua binatang pun kitorang ziarah


Ha, ni pulak kat Amusement Park..
Segala maknek kapal kitorang naik...




Ni kat Extreme Park.  After ride ATV, we go for....



Archery!!!
Gaya pemanah amatur.  Ni pun kategori susah tau
Lepas yang ni, kitorang shooting dan.....



Main lompat-lompat ni...
Nak buat stunt, sekali tertonggeng, abis tercabut semua abah-abah tu...hahaha... 

Last sekali, naik flying fox.  Tunggu turn je bagai hazab, lama bebeno sampai Gendut merajuk..haha... Kitorang tak main G Force-X, Bungy Jumping dan Go Cart sebab kena bayar! Kitorang kedekut! Hahaha...Duit untuk locker dan makan je.  Nak main tu sume, kena tunggu orang belanja...hahaha...ada ker??



Last but not least, scream park...
Yang bestnya, Gendut yang gaya macam berani tu, melatah siap bersilat pulak!
Hantu tu yang terkejut tengok dia..hahaha...

Lengkaplah sudah perjalanan aku dan kawan-kawan sepanjang hari di Sunway Lagoon.  

Kalau korang nak tau pasal Vuvuzela ke, Sunway Lagoon ke, korang boleh check kat sini:



Nota kaki sHiLaziZi:  Thanks to Nuffnang and Sunway Lagoon for giving me this                   
                                             opportunities.  But, it will be more grateful if you guys give us                         
                                             goodies bag as a souvenir. Hehe... (Just my two cents) =)


Post a Comment