Column

Thursday, April 18, 2013

2 in 1: Shooting Akua Ekstrem & Main Air!!

Cuti sekolah hari tu,  adik & abang tak dapat jenjalan ke mana-mana.  So, aku decide untuk bawa diorang join aku shooting kat Melaka.  Sambil aku shooting diorang boleh main air sampai lebam. Haha....Haruslah aku bawa bodyguard yang mantop untuk jaga diorang kan..Sape lagi kalau bukan Mr. Gendut tu. Dia memang selalu paksa rela kalau aku yang minta. Kesian dia...hahaha...

Eh, lupa nak cakap yang aku shooting ni for Akua Ekstrem, TV2. Game show ala-ala wipeout tu.  Ni musim ke-5.  Yang musim ke-4 tengah tayang kat tv, setiap Sabtu dan Ahad, jam 5.30 petang. Aku pun ada season lepas tu...hehe... *Eh, promote la pulak!  Dah dah, jom enjoy gambar kitorang time kat sana.


We are here: A Famosa Water World

Yang bestnya, aku masuk for free, tentera2 aku sume bayar masuk siap dengan lunch sekali.  So, dah jimat kat situ... Untung diorang, siap boleh pilih nak makan apa pulak tu...



Amboi ko bang, kemain lagik!



Meh kita me'register'kan diri dulu..hehe...



Eh, apsal muka aku nampak macam gelap sangat ha?? 
*dah tu ko ingat ko tu putih sangat kerrrrr cik Shila ooiii!!



Breakfast of the day  =)


Ni la lokasi shooting nyerrr
Cabaran setiap musim adalah berbeza dan untuk musim ke-5 ni, aku kalah lagik! Hahaha...



Make over yang memang OVER!!
*Over kan? Setakat nak main air kena mekap bagai...
dah macam opera cina...tak sukaaaaaaa!!!



Adik yang kemain happy lagi sampai tak ingat nak balik..huhu..



Nik, aku & Ema
Diorang ni memang kepala ngokngek...macam aku..hahaha...
Kitorang kena time shoot yang sama, nak dijadikan cerita kitorang dapat markah sama! Kena masuk pusingan penentuan.  Tau tak apa kitorang kena buat? 
Haaaa........kitorang kena bergusti sesama sendiri.. 
Ini rasanya segmen gusti paling lama sebab memasing tak tahan tengok muka memasing.  Asyik gelak je sambil wrestling tu.  
Mana taknya, berlawan sesama kawan..Tak sampai hati weh.



Candid! 
Gaya macam tengah gaduh ke kan...Terbaekk!!!
Yang penting Ema juara untuk episod kitorang..Yeay! *tumpang happy



Habis shooting, turn kitorang la nak bermandi-manda pulak..



Nampak tak betapa tingginya slide ni..
Adik & abang naik more than 5 times..Wow!
Kaklong nya? Sekali cukuplah..tu pun tutup mata...tercabut jantung rasanya wei..

Special thanks to my Mr. Gendut for taking care of my brothers =) and.....
drive kitorang pergi balik...
1 more, thanks for defends me on that incident...
*ada insiden yang aku tak akan lupakan seumur hidup aku...pencabulan hak asasi manusia! I'll not share with u guys...so, jangan tanya bila nak share tau... It's tooooooooo private & confidential =) 



Nota kaki sHiLaziZi: Tengah planning nak berjalan ke mana pulak untuk next destination dengan my brothers ni..hmmm...any idea?

Post a Comment