Column

Tuesday, December 13, 2011

5 Blog Pilihanku 2011

BEN ASHAARI
 
Tetiba teringin nak join segmen 5 Blog Pilihanku 2011 ni.. 1st time ni nak join Segmen yang di organise oleh Bro Ben Ashaari..blogger yang famous amos tu...hape?? tak kenal?? tak mo tipu..tak mo...setau aku kalau orang yang tak kenal dia ni mesti orang tu tak rajin ber'blog' atau langsung tak pernah ada blog atau tak pernah jenjalan pergi blog orang lain...ish..ish...ish...tak patut..tak patut...
 
Ni 5 blog pilihan aku untuk tahun 2011...semestinya blog-blog yang aku selalu lawat. SETIAP HARI tau tanpa gagal...ulang...setiap hari tanpa gagal....tak kira time..
 
 
 
1. RedMummy ~ http://www.redmummy.com/ ~ aku suka baca blog kak Red ni sebab macam-macam ada!! Dari kisah peribadi sampai ke segala jenis tok nenek cerita...Lagi satu sebab aku tak lah berkemampuan macam kak Red & family yang selalu travel jejauh sampai obersi, beli designer handbag & shoes, income cecah 5 angka tiap bulan.  Yang aku  mampu hanya baca blog dia dan dapatkan inspirasi camne nak jadi macam dia. Sekarang ni dia tengah dok sibuk mengira waktu melahirkan si comel RedBaby...
 
Hanis Zalikha
 
2. Hanis Zalikha ~ http://inibelogsaya.blogspot.com/ ~ blog ni pulak aku baca sebab banyak tip-tip kehidupan yang berguna untuk aku.  Antara tips yang aku dah apply dalam hidup dan MENJADI!! tip guna syampu rambut yang sesuai dengan kita dan cara mengeringkan rambut yang terbaik.. Tak caye?? Korang cubalah..Aku tak tipu...
 
 
3. Beautifulnara ~ http://beautifulnara.com/ ~ gosip..gosip...gosip...sekali-sekala nak jugak tau perkembangan artis kan.  Walaupun orang kata blog ni suka ciplak cerita tapi aku tetap suka baca...Lantak pi la dengan cakap-cakap orang...Kurang-kurang pun blog si Nara ni masuk pencalonan Nuffnang jugak..
 
Shazwani Hamid's Blog
 
4. Shazwani Hamid ~ http://www.shazwanihamid.com/~ blog ni pulak aku suka jengah sebab pemilik blog, si Wani ni sangat suka berfesyen... Aku memang admire giler dengan fashion-fashion dia...Sweet je..Sesuai je dengan dia...Jeles gak la kan sebab kengkadang fashion yang pakai tu aku tak boleh ikut. Tak sesuai nok...
 
 
5. Ceeramoonhttp://c33ram00n.blogspot.com/ ~ blog hijau ni blog ke-5 yang aku suka sebab banyak tutorial pasal blog..aku kan bukannya pandai sangat, so, blog si Ceera ni sangat-sangatlah membantu aku.. Bukan tu je..kisah dia, husband dan anak dia pun aku suka baca...
 
Nasib bro BA limitkan untuk 5 je..kalau lebih, mau berjela entri aku ni sebab banyak nau blog yang aku suka sebenarnya...tapi ni antara yang ngetop la..cheerrsssss...
 
*******************************************************************************************************************
 
Korang pulak?? ada blog yang korang admire tak?? Meh ler share dengan aku..mana tau lepas ni boleh aku jengah sama...
 
 
 
Post a Comment