Column

Thursday, November 5, 2015

Amboi! Baru 10 bulan Dah Pandai Nak Shopping

Kemain excited atok bawa cucu berjalan naik kereta baru wanchik. Oopss!!  Aisyah pun apa lagi, sukalah dia.  Siap atok belanja beli susu sepeket dengan sabun mandi lagi.  Thank you atok.  



Shopping tu shopping jugak, pose tetap maintain you!  Ni la penangan kalau dah maknya kaki bergambar.  Haha....  Habis semua row dia nak jelajah.  Karenah budak 10 bulan ni...memacam...alahai anak!




Mak sedara, pak sedara sibuk shopping kat DIY, dia pun nak join sama.  Action lak tu, tak nak dipegang.  Nak jalan sendiri.  Dapat belon dari promoter DIY tu.  Aisyah ni bukan jenis suka cengkam belon, so, selamatlah belon tu dari meletop. Hehe... Kalau tak, jangan mimpilah kau dapat pegang belon tu nak ooi... 




Puting tetap melekat kat mulut tau.  Kalau tak, batang belon tu yang dimasuk ke mulut. Opah tak larat berjalan dah, dok kat luar kedai ni.  Nasib baik disediakan kerusi.  Kalau tak, kesian opah Aisyah kena berdiri tunggu anak-anaknya shopping.




Tengoklah tu, lelaju ke rak dekat dengan kaunter tu, pap! Dicapainya keychain bebiri tu. Nasib baik rak tu tak jatuh.  Brutal sangat cara amik tu Aisyah ooi.. Memang comel tapi.... tak payah la dik.  Membazir.  Mak dah berlambak keychain kat rumah dik.  Nasib baik dia tak ngamuk bila maknya amik bebiri tu letak ke tempatnya.  Dia pandang 'daring' je.  Orang kedai pun gelak tengok cara Aisyah tu.



Dah selesai shopping, atok Aisyah nak ke toilet pulak.  Hmm... Wanchik, Pak Teh & Pak Su layankan je si Cikunit ni sementara tunggu atok.  Kemain lagi kau kan.  Semua orang sayang.   Mentang-mentanglah dia sorang je yang paling kecik.  (Tak boleh kata dia sorang comel sebab Wanchik kata, Wanchik lagi comel...kahkahkah....)


Nota kaki sHiLaZiZi: Rezeki cucu sulung kan, memacam dapat.  Semua orang take care. Hehe...  


Post a Comment