Column

Thursday, September 30, 2010

Birthday Present. What do you think?

Semua orang suka hadiah. Semua orang akan sayang pada orang yang bagi hadiah tu (Kat hadiah tu dah tentu korang sayang kan). Betul tak? Confirm time ni korang angguk-anggukkan kepala sebab setuju dengan apa yang aku cakap ni kan? Hehehe....Especially bila hadiah tu datang dari orang yang korang paling sayang such as parents korang, husband/wife, anak-anak, teman lelaki/wanita, kawan-kawan dll.  Biasalah kan, orang bagi hadiah mesti ada sebabkan. Mana ada orang bagi hadiah tak bersebab beb, gila namanya tu.

I started make my own collection gifts since my age of 4. At that time, I got my muqaddam as a present because I already can fully read without stammered by that age. (Wah, tetiba speaking London kan).  Lepas tu, banyak lagi hadiah-hadiah yang aku terima sampai tak terkira. Sampai sekarang pun masih terima hadiah lagi. Seronok tu jangan cakaplah kan ..Lagi-lagi bila dah masuk sekolah menengah, huh!! Hadiah macam-macam. Bila ada je hari-hari yang special kat sekolah je mesti aku dapat hadiah. Contohnya, Hari Ros dan Epal. Memang sekotak bunga ros (colourful) campur dengan coklat aku dapat. Member-member jealous gak. Tapi apa nak buatkan, dah rezeki aku.(Walaupun aku tak rasa pun aku ni glam sangat time sekolah dulu...skema je adalah..hehe...). Bila dah lagi besar, lain pulak hadiahnya, maklumlah, bukan parents atau kawan-kawan yang bagi tapi orang yang tersayang..(maluu..). Bila tengok hadiah-hadiah tu, tu yang terus teringat nak buat entry pasal hadiah ni. So, apa kata korang share entry hadiah ni dengan aku. Amacam??? Nanti ada masa, aku snap gambar2 hadiah tu untuk korang tengok. Takdelah segah mana pun hadiahnya tapi cukup bermakna buat aku. Nama pun hadiah kan.


Shilazizi: 
Korang dapat hadiah mula umur korang berapa tahun dan siapa yang bagi hadiah tu?



Post a Comment